De weg naar een federaal land

Product details

NULL

Afwerking: 
Paperback
Aantal pagina's: 
318
Afmetingen: 
243x173
Verschijningsdatum: 
03/10/2023
EAN: 
9789401495110
Nur-code: 
Geschiedenis algemeen
Uitgever: 
Academia Press
Druk: 
1

De weg naar een federaal land

  Sinds zijn onafhankelijkheid onderging België heel wat veranderingen. Dit boek beschrijft de evolutie van een eenheidsstaat naar een (con)federaal land. Wat was de impact van de Vlaamse én van de Waalse beweging? Welke sociaal-economische, maatschappelijke en politieke ontwikkelingen drukten hun stempel? Maar, vooral, wat zijn de huidige uitdagingen van de Belgische parlementaire democratie? De auteur schetst ook belangrijke historische gebeurtenissen zoals de Nieuwe Orde, de collaboratie, het verzet, de koningskwestie en mei '68.

  De weg naar een federaal land biedt een genuanceerd en helder beeld van de opeenvolgende staatshervormingen, hun voorgeschiedenis en de complexiteit ervan. En je krijgt inzicht in de oorsprong en de werking van de bestaande politieke instellingen, de kieswetgeving, alternatieve vormen van burgerdemocratie, de sociale democratie en de evoluerende verhoudingen tussen de politieke wereld en de monarchie.

  Samen met De komst van de massademocratie vormt dit boek een algemeen en multidisciplinair overzicht van de geschiedenis van het huidige België.

  Prijs:34,99

  Gratis verzending vanaf € 24,99 (Benelux)

  Beschikbaarheid:

  Leverbaar (binnen 1-2 werkdagen in huis)