De jeugd is tegenwoordig

Sociaal - eenzaam - lui - cool - braaf - slim - rebels
Sociaal of eenzaam? Rebels of braaf? Ontdek hoe de jeugd echt is.
Over het boek

Feit. De nieuwe jongeren zijn anders. Maar zijn ze slimmer en sneller? Of zijn ze liever lui dan moe? Zijn ze traditioneler of net weer niet? De jeugd is tegenwoordig geeft je een herkenbaar en correct beeld van de jongeren van nu. In hun toegankelijke en spitse stijl, onderzoeken jongerenexperts Pedro De Bruyckere en Bert Smits de meest hardnekkige mythes over jongeren om ze nadien te nuanceren of zelfs radicaal ontmaskeren. Bovendien kom je te weten hoe je het best omgaat met jongeren thuis, in de klas en op het werk. Kortom, een inspirerend boek voor iedereen die wil kennismaken met de nieuwe generatie jongeren.

Pedro De Bruyckere is pedagoog en onderzoeker aan de Arteveldehogeschool in Gent en bestrijdt mythes over onderwijs en leren. Zijn werk is internationaal bekend en in meerdere talen uitgegeven.

over : 

Bert Smits is sociaalpedagoog en maatschappelijk ondernemer. Hij begeleidt organisaties, overheden en bedrijven in complexe transitieprocessen vanuit Levuur. Hij is een van de gezichten achter Schoolmakers, een coöperatieve vennootschap die leer- en veranderprocessen in scholen begeleidt. Hij is bovendien mede-oprichter van Tweeperenboom, waar mensen en organisaties begeleid worden in doorbraakprojecten, en voorzitter van het platform voor onderwijsinnovatie Mysterie van Onderwijs.

www.bertsmits.be

Technische info

EAN
9789081516358
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 17cm x 24cm
Verschijningsdatum: 28/09/2011
Afwerking: Paperback
Druk: 5
Aantal pagina's: 192
Uitgever: LannooCampus