100 redenen om verpleegkundige te worden

100 redenen om verpleegkundige te worden

Zit ‘zorgen voor’ in je bloed? Geniet je ervan mensen bij te staan, te ondersteunen en te helpen? Ga je altijd voor de correcte en beste oplossingen, om soms verschillende moeilijke problemen tegelijk aan te pakken? Heb je een passie voor veelzijdige zorg en warmte voor wie het nodig heeft? En werk je graag intens samen in een team? Dan ben jij een geboren verpleegkundige.

 

Wedstrijd

Waarom ben jij verpleegkundige geworden? Omdat 'zorgen voor' in je bloed zit? Omdat je ervan geniet patiënten en cliënten te helpen? Omdat je warmte, verzorging en nabijheid belangrijk vindt?

Zorgambassadeur Candice De Windt en Toon Quaghebeur, programmadirecteur Gezondheid bij Hogeschool UCLL, horen graag jouw verhaal.

Voor het boek 100 redenen om verpleegkundige te worden, dat in het najaar van 2023 bij Uitgeverij LannooCampus verschijnt, tekenen zij samen met een panel van zorgexperts de belangrijkste motivaties op van onze verpleegkundigen. Om voor eens en altijd te bewijzen dat verpleegkundige zijn een van de meest waardevolle, soms uitdagende maar vooral mooiste beroepen is die er bestaat.

Stuur het antwoord in op de vraag ‘Waarom heb je voor de verpleegkunde gekozen?’ en misschien krijgt jouw inzending wel een plaats in het boek. Door een inzending in te sturen, maak je tegelijk kans op een van de drie zorgboekenpakketten (ter waarde van €100) van uitgeverij LannooCampus.

Deze wedstrijd is ondertussen afgelopen.

 

Over het boek

Ooit hebben we allemaal op de een of andere manier zorg nodig. In pakweg ziekenhuizen, woonzorgcentra, maar evengoed thuis: zonder de verpleegkundigen die voor ons zorgen, geraken we nergens.

100 redenen om verpleegkundige te worden viert dat cruciale beroep, en toont hoe het een van de mooiste jobs ter wereld is. Met welke passie verpleegkundigen elke dag aan de slag gaan. Hoe ze kunnen doorzetten, samenwerken, onder grote druk werken. En hoe ze elke dag het verschil maken voor wie hen nodig heeft.

Over de auteurs

Candice De Windt is de Vlaamse Zorgambassadeur en verpleegkundige van opleiding. Voordien was ze docent hoger onderwijs, directeur Gezondheidszorg en directeur Onderwijs en Onderzoek bij de Odisee Hogeschool én was ze raadgever op kabinet Onderwijs.

Toon Quaghebeur is programmadirecteur Gezondheid bij Hogeschool UCLL.